СамокоВест

Среща по проекта „Журналистически гледни точки към културно-историческото наследство и природни забележителности в южния граничен район на България и Сърбия” ще се състои в Самоков

Споделете ни в

bulgaria serbia borderЗапочна изпълнението на проект „Преоткриване: Журналистически гледни точки към културно-историческото наследство и природни забележителности в южния граничен район на България и Сърбия”. Проектът е съ-финансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество. Той е част от  Инструмента за предприсъединителна помощ България–Сърбия. Основната му цел е да се увеличат публикациите в местните медии за културното и историческо наследство, и природните забележителности в южния граничен район на България и Сърбия. Партньори са Журналистическо сдружение „Балкански форум”, Център за демокрация и развитие на Южна Сърбия – Лесковац и Регионален исторически музей – Кюстендил.

На 4 април (петък) от 19 часа в Самоков – ресторант „Старата къща”, ще се състои среща-вечеря с гостуващи сръбски журналисти.

В рамките на проекта от 10 до 13 април 2014 г. ще се проведе пътуващ семинар в Южна Сърбия. Ще бъдат посетени Цариброд (Димитровград), Погановския манастир, Ниш, Пирот и редица забележителности в този район на Сърбия.