СамокоВест

Споразумение за сътрудничество между Самоков и Партинико подписаха кметовете

Споделете ни в

obshtina samokovВ петък кметът на Община Самоков Владимир Георгиев подписа споразумение за сътрудничество с колегата си Салваторе Ло Буиндо от италианския град Партинико, област Сицилия. То поставя начало на партньорство в областта на икономиката, културата и спорта. Споразумението бе придружено с декларация за приятелство.
На срещата присъстваха двамата заместници на общината – Сайменов и Стойчев, секретарят Вангелова, директори на дирекции в общинската администрация и представители на Общински съвет Самоков. По покана на кмета Георгиев от Италия в Самоков пристигнаха още председателят на ОбС на Партинико Филипо Айело, Масимо Скасиди – представител на Българо-италианската академия в Сицилия, общински съветници, художникът Емануеле Индия. Кметът Георгиев връчи на колегата си почетен плакет, на който е изобразен символът на Самоков – Голямата чешма. Гостите пък го дариха с уникална чиния, направена от местен италиански художник, изобразяваща местността, в която се намира Партнико и гербът на града, връчена му лично от кмета Салваторе Ло Буиндо.
По време на пребиваването си в Самоков, което продължи три дни, делегацията от Италия се запозна с културни и исторически забележителности на община Самоков, посети курорта Боровец, гостува на Рилски зелник в Бели Искър.