СамокоВест

Сменят шефа на полицията

Споделете ни в

Нови рокади в управлението на РПУ Самоков. Мирослав Духалов е преназначен в дирекция „Миграция” към МВР със заповед на министър Цветанов. Според самия Духалов, промяната напълно отговаря на личните му стремежи за развитие в кариерата. Работата му по проблемите на незаконната миграция ще му даде възможност да разшири и познанията си по английски и персийски език. Екс шефът на полицията изрази съжаление, че не е успял да реализира по-голямата част от идеите си. Сред тях са и планираните структурни промени като към участъка в Боровец да се придадат и курортите Мальовица и Говедарци, както и селата в това направление. Участъкът в 7-ми квартал да поеме обслужването на Горни Окол, Долни Окол , Злокучане , Широки дол и Ново село, а този в  Белчин да отговаря за реда в селата по поречието на Палакария. Сред неизпълнените намерения на Духалов е и разширението на системата за видеонаблюдение. За сметка на това в сградата на полицията е уреден кът с ликовете на всичките шефове от създаването на РПУ Самоков до наши дни. Сигурно г-н Духалов е взел тертип от друг екс градски първенец – от бившия кмет Ангел Николов, който нареди в коридорите на общината портретите на всичките си предшественици, та и на неговия да дойде ред. Само дето не това е начинът да те запомнят. Времето отдавна е доказало, че единственият колай да останеш в паметта на хората е добре свършената работа. А иначе няма лошо – нека покадят тамян на егото си и на суетата си.

От утре насетне предстои директорът на Областна дирекция на МВР София Николай Николов да представи в РУП – Самоков новия началник на управлението, който временно ще изпълнява длъжността до избора на нов ръководител.

One thought on “Сменят шефа на полицията

  1. Публикувах ксоментар, който явно не се хареса на някого, и го няма извън фейсбука. Само, че моя електронен адрес остава публикуван, въпреки предварителните уверения на създателите на сайта. Също съм възпитаник на ВМИх „Ленин“. Багодаря за „ОК“ – то!

Comments are closed.