СамокоВест

Скандал беляза мача между „Рилски спортист” и „Левски” – Тити Папазов налетя на Борислав Чилингиров

Споделете ни в

papazov barchovskiКраят на полуфиналния сблъсък за Купата на България по баскетбол в зала „Универсиада” между Левски и Рилски спортист бе белязан с голям скандал. Треньорът на Левски – Тити Папазов, известен с бурните си реакции, удари изпълнителния директор на Рилецо Борислав Чилингиров.

Първо публиката на Рилски спортист бе провокирана от Папазов, който тръгна към феновете и им показваше фланелката с името на Брандън Хийт, която бе сложил след срещата. От публиката му отвърнаха с хвърлени бутилки с вода. Напрежението не само не стихна, но и ескалира в минутите след това. Нервният Папазов се спречка с  Чилингиров. Двамата си размениха остри реплики и буквално се хванаха за гушите. Въпреки струпалите се хора на изхода към съблекалните в зала „Универсиада” Тити Папазов удари в лицето изпълнителния директор на „Рилски спортист”.

Скандалът се разигра пред погледа на Росен Барчовски, който тъкмо приключваше в изявлението си пред медиите. Барчовски също се хвърли към Папазов в опит да стигне до него. Боят бе предотвратен с дружните усилия на няколко полицаи и хора от баскетболната федерация. Тити първоначално бе изтикан към съблекалните, а Росен Барчовски остана в залата.

Ситуацията временно се успокои, а Барчовски се извини на присъстващите, сред които много журналисти, за грозните сцени, които видяха. Малко по-късно треньорът на Левски Тити Папазов се върна в залата, за да даде изявление и влезе в пререкания и с представители на медиите.