СамокоВест

Симеон Пешов ще лапне поръчка за 5 760 292 лева

Споделете ни в

Днес се състоя поредния фарс на обществена поръчка за избор на изпълнител на строително ремонтни дейности по проект, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” „Реставрация, консервация, и експониране на Късноантична крепост с църковен ансамбъл и оброк „ЦАРИ МАЛИ ГРАД” на хълма Свети Спас, с. Белчин. Проектът е на стойност 5 760 292 лв.  Той се финансира от републиканския бюджет по Оперативна програма „Регионално развитие”, а 288 162 лв. от тях се поемат от община Самоков, като съфинансиране.

Комисия с председател инж. Евелина Перфанова и членове – ръководителят на проекта арх. Клинчева, Емил Николов – общински съветник и четирима външни експерти от Агенция по обществените поръчки организира и проведе процедурата. Като външен наблюдател присъстваше представител на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

В обявения срок документи за участие са подали две фирми. И едната е ненаситната на обществени поръчки, както на общинско така и на национално ниво – „Главболгарстрой“. На този етап за парлама комисията допусна до участие и двамата кандидати. Предстои да бъдат отворени пликовете с офертите. Едва тогава комисията ще изготви протокол за класиране и избор на изпълнител.

Екипът на СамокоВест е готов да заложи 1 на 1 000 000 000, че и този път победител ще бъде любимецът на всички самоковски управници „Главболгарстрой“, съкратено ГБС. И тези около 6 000 000 лева, наши изстрадани парици, ще потекат към бездънните джобове на вездесъщия Симеон Пешов. У нас, след така наречените демократични промени, почти всички директори на държавни предприятия си легнаха като бедни комунистически товарищи, а се събудиха като мастити капиталистически босове  и милионери. Но за Симеон Пешов се знае, че си е направо класика в жанра. А връзката кметство Самоков – ГБС види се ще продължи до гроб. Тях дори и смъртта не ще ги раздели. И в тази мъртва хватка самоковци ще загубят и последната си стотинка, а с нея и последната си надежда, че някога общината ще стане по-добро място за живеене.

One thought on “Симеон Пешов ще лапне поръчка за 5 760 292 лева

  1. Срещнали се Нане и Вуте..
    Вуте рекъл : – Знаеш ли , че Стройраона вече не се казва Главбулгарстрой а е станал Булгарстрой.
    Нане отговорил: – Оти..
    Вуте обяснил: – Защото главата на фирмата построи „Цари Мали Град“ и стана цар.
    – Добре де , защо тогава селото го викат Белчин Баня, като нема баня. зачудел се Нане.

Comments are closed.