СамокоВест

Седмо злато за детето-чудо в ските Наско Петров

Споделете ни в

atanas nasko petrovБългарчето Атанас Петров е на път тотално да отчая италианските си връстници и дори малко по-големите от него момчета в алпийските ски, написа порталът за детско-юношески спорт Viasport. bg
9-годишният малчуган със самоковски корени спечели 7-мия си златен медал в местните надпревари, като този път триумфира в гигантския слалом в шампионата на региона на една от най-скиорските провинции в Италия – Сондрио. Както СамокоВест вече писа, детето-чудо в ските е син на една от най-добрите ни сноубордистки – самоковката Мария Димова и  на треньора по ски и сноуборд Атанас Петров.
Състезанието, което бе за деца в две възрастови групи – 2004-2005 година и 2006-2007 г., се проведе в Ливиньо, където Наско живее със семейството си и бе 4-и кръг от първенството на провинцията. В него се включиха общо 240 малчугана.
Така Атанас Петров-младши вече има 3 златни медала и 1 сребърен от четирите старта в първенството на провинцията, а останалите му отличия са от турнира за Мини купата на Италия и други надпревари.