СамокоВест

Сдружение „България си ти!“ – с подаръци за нуждаещите се

Споделете ни в

koleden podarakПреди тихата и свята нощ на Рождество Христово, от сдружение „България си ти!“ и доброволци ще посетят стотици нуждаещи се многодетни български семейства, възрастни и хора в неравностойно социално положение, за да ги зарадват с хранителни пакети, събрани в кампанията „Коледа си ти!“. Пакетите включват основни хранителни продукти и лакомства за малчуганите.
Продуктите ще достигнат до хората благодарение на безвъзмездната подкрепа на множество дарители. Предоставените продукти от хора с щедри сърца от цяла София, Българската хранителна банка, царевични пръчици „Зайо Байо“, бонбонена фабрика „Алпи“ благодарение с посредничеството на сдружение „България си ти!“ ще направят Коледата по-светла. Кампанията се реализира и с благословията на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.
„Коледа си ти!“ се провежда за трета поредна година и още днес (23 декември) един от бусовете на Сдружението ще се отправи към Северозападна България. Първата „спирка“ са Берковица и Малорад, където ще бъдат зарадвани многодетните български семейства, които сдружението подкрепя целогодишно в двете населени места, както и множество възрастни и хора в неравностойно положение.
В навечерието на Рождество Христово (24 декември) в Катедрален храм „Свети Димитър“ във Видин, след литургията, пакети с хранителни стоки ще получат нуждаещите се семейства и хора, изпаднали в беда. Негово Високопреосвещенство Видински Митрополит Дометиан ще благослови всички, до които ще достигне помощта.
Другият маршрут на Сдружението е в региона на София, където в раздаването на продуктите ще се включи талантливият изпълнител и композитор Васко Иванов – Декстър, който е част от Гласовете на „България си ти!“.
От Сдружението се надяват да подпомогнат семействата и хората в нужда, за да могат, въпреки несполуките в живота им, да посрещнат празниците с достойнство и радост.