СамокоВест

Свлачища по пътя Боровец-Радуил го превръщат в път убиец

Споделете ни в

 

От месеци насам да шофираш по пътя Боровец-Радуил е като да играеш на руска рулетка. Ще успееш ли и този път да преминеш разстоянието без произшествия или ще се сринеш в пропастта. Свлачище, подир свлачище са превърнали пътя в път убиец. На много места пропаданията са отхапали повече от половината пътно платно и са събрали движението само в едната лента. Пътят по начало е труден – високопланински с множество завои, а сега вече е и много опасен. Няма никаква гаранция, че при следващото свлачище заедно със земната маса няма да полетят към пропастта и автомобилите, които пътуват по посока Боровец-Радуил. Не са защитени и тези в обратната посока, защото на места шосето е толкова тясно, че колите се движат по ръба на урвата. Тъй като това е единствената връзка на селата Радуил, Марица и Гуцал със Самоков, в най-скоро време те може да се окажат напълно откъснати от общинския център. Пътят е част от републиканската пътна мрежа. Поддържането му е задължение на Областно пътно управление София област. Независимо от отчайващото състояние на трасето и огромната опасност за пътуващите по него, ръководството на областно пътно нехае. Към момента няма никакви индикации, че пътят е планиран за сериозен и цялостен ремонт. Може би се очаква някой автомобил наистина да се спуторяса в джендема, та едва тогава „отговорните” длъжностни лица да се разтичат първо да се оправдават и едва след това, евентуално, да си свършат работата. А по шосето се движат и много тежки превозни средства, което неимоверно засилва риска от сериозни пътно-транспортни произшествия с непредвидими и трагични последици.

4 thoughts on “Свлачища по пътя Боровец-Радуил го превръщат в път убиец

  1. „Тъй като това е единствената връзка на селата Радуил Марица и Гуцал със Самоков в скоро време те може да се окажат напълно откъснати от общинския център“ Това не е вярно. Има път за Самоков през Гуцал сравнително нов и в добро състояние. Когато идвам от Костенец за Самоков винаги минавам през Гуцал просто защото е по -удобно и пряко в сравнение с стария път през Боровец.

  2. Екипът на Самоковест благодари за уточнението, че има друг, алтернативен път Гуцал-Самоков, който е в добро състояние. Но връзката Боровец-Радуил става доста по-обиколна и по-дълга.Най-важното е, че вторият път не променя обстоятелството, че отсечката Боровец-Радуил е в безобразно състояние и крие много опасности за пътуващите по него.

    1. Жалко е, че хората, които пишат статии в самоковски вестник, не знаят, че съществува път от с.Гуцал до гр.Самоков. А с.Гуцал знаете ли, към коя община е ??? СРАМНО Е !!!

  3. Гражданино, екипът на СамокоВест отново Ви благодари. Благодарим Ви и за всички бъдещи уточнения за пътя Гуцал-Самоков.Благодарим, благодарим, благодарим
    А какво да правят пътуващите Боровец-Радуил?

Comments are closed.