СамокоВест

Сарафска къща-Самоков организира среща-разговор с писателката Стелла

Споделете ни в

Сарафската къща в гр. Самоков, една от най – красивите Възрожденски къщи на България, пазител на ценно архитектурно и историческо наследство, ще бъде домакин на представяне на книгата “ Отхвърлени „, на Стелла. Срещата – разговор ще се състои на 25 септември (понеделник) от 17,30 часа.

Гостите ще се върнат назад във времето, сред атмосфера на богата стенописна украса, изумителни резбовани тавани, стенни долапи, мебели от Виена, и ще се срещнат с героите на книгата, които ще разкрият един свят, толкова далечен и същевременно толкова близък.

За книгата Станислав Марашки, Председател на Конфедерация на българските писатели, пише: “ Увличайки ни в своето пътешествие във времето и пространството, авторката умело ни води в един свят, белязан от любов и ревност, щедрост и сребролюбие, духовен прагматизъм и висши полети на духа. В този непознат, но странно близък на душата ни мир стародавната битка между добро и зло изкристализира в едно модерно повествование, в което главен мотор не е сюжетът, а многоликата човешка същност, проектирана върху канавата на най – вълнуващия период от историята на Балканите“.

Изненадите от Стелла остават в тайна….