СамокоВест

Самоков отказа да участва в Асоциацията по В и К на Софийска област

Споделете ни в

obshtina samokovОбщина Самоков отново отказа да се присъедини към Асоциацията по В и К в обособена територия на „В и К” ЕООД – София.
Общото събрание на Асоциацията се проведе на 02 декември 2014 г., в заседателната зала на Областна администрация на Софийска област. Събрание бе водено от Росица Иванова, областен управител и председател на Асоциацията.
Бяха обсъдени и приети бюджета на Асоциацията за 2014 г. и проекта на бюджет за 2015 г. На събранието кметовете на общините от Софийска област поставиха на дневен ред дългогодишните проблеми във ВиК сектора.
Във връзка с отказа на Община Самоков да се присъедини към Асоциацията по В и К в обособена територия на „В и К” ЕООД – София, Министерството на регионалното развитие и благоустройството е изпратило писмо до кмета Владимир Георгиев за изясняване на въпроса. Предвижда се до края на следващата седмица в МРРБ да се проведе среща, в която ще участват кметът Георгиев и председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева.
Припомняме, че по решение на Общински съвет Самоков, местната управа внесе пред МРРБ няколко искания за обособяване на самостоятелна ВиК територия, с цел учредяване на Общинско ВиК дружество със 100% общинска собственост.