СамокоВест

Самоковци за Самоков все още с кредит на доверие

Споделете ни в
www.samokovci.com

Общинските съветници от сдружение „Самоковци за Самоков” проведоха поредната  си среща с гражданите. Те все още се ползват с доверието и интереса на избирателите, но броят на присъстващите видимо намалява. Стоян Пашов направи обстойно изложение на проведените заседания на Общински съвет от началото на годината и на взетите решения. Председателят на сдружението инж. Петър Георгиев постави акцент върху позицията на съветниците от групата на „Самоковци за Самоков”. И на срещата с гражданите той изрази несъгласието си да бъдат завишени разходите за снегопочистване за сметка на средствата, предвидени за изграждането на новото депо за отпадъци и за почистването на нерегламентираните сметища. Планираните разходи за депото са снижени с над 200 000 лева, а тези за почистване на сметищата с около 100 000 лв. В решението на Общинския съвет не е посочено от къде ще бъдат възстановени средствата по посочените две направления при започване на дейностите по тях, подчерта инж. Георгиев.

Почти единодушно гражданите критикуваха работата на БКС по снегопочистването и обезопасяване на пътищата през настоящата зима. Те протестираха срещу планините от сняг върху тротоарите, които ги направиха напълно непроходими през целия сезон и принудиха пешеходците да се движат по пътните платна с риск за живота и здравето си. Роптаеха, че са потрошили колите си по ледените коловози и дупките по пътищата. Любен Тосков и Георги Йончев изтъкнаха, че не по-малък е проблемът с боклуците и мърсотията, в които тъне градът. Любомир Нейчев отново постави проблема с близостта на новото депо за отпадъци до с. Драгушиново. Общинските съветници от „Самоковци за Самоков” се ангажираха да организират в периода от 10-12 март съвместна среща с представители на инициативния комитет срещу определения терен на сметището и специалисти от нова консултантска фирма. Петър Чарийски постави актуални въпроси от името на  Гражданска инициатива  „Справедливост” – Самоков и на ЕФР „Еко Рила” – Самоков. Инж. Георгиев се ангажира да ги проучи задълбочено и да отговори в най-кратък срок. Предвид голямата обществена значимост на повдигнатите въпроси ги публикуваме дословно.

Срещата показа, че все още надеждите на съгражданите ни за решаването на проточили се с години проблеми са свързани с групата на съветниците от Сдружение „Самоковци за Самоков” и персонално с инж. Петър Георгиев. Ще оправдае ли очакванията „новото лице” в общинската управа зависи от резултатите в работата им. Или както е казано във Вечната книга „ по плодовете им ще ги познаеме”.