СамокоВест

Самоковски учител бе удостоен с високо отличие от Европейския профсъюзен комитет за образование

Споделете ни в

Ръководителят на ЦДГ”Детелина” Илка Динева получи Почетна диплома за социален партньор на Европейския профсъюзен комитет по образование и стана Директор за 2012 година. Дипломата й бе връчена лично от Мартин Ромер – европейски директор на ЕПКО по време на 32-ия съвет на Синдиката на българските учители. В работата на съвета от община Самоков участва и Бойка Михайлова, председател на Общинския координационен съвет на Съюза на българските учители.

Престижното отличие е заслужена награда за дългогодишната служба на Илка в грижа и просвещение на самоковските деца. Още от първата си среща с малчуганите тя приема работата си като мисия и продължава и до днес да изпълнява служебните си задължение с любов и вдъхновение. „Приятно съм изненадана от отличието. Приемам го и като признание за работата на целия наш прекрасен колектив” бяха думите на Динева при награждаването й.

По време на синдикалния съвет бяха връчени и наградите на отличените в Шестия национален конкурс за социален партньор – кмет, в конкурсите „Синдикалист на годината” и „Журналист на годината”.

Илка Динева с наградата
Илка Динева с наградата