СамокоВест

Самоковски педагози отличени със Специални награди на Председателя на Синдиката на българските учители

Споделете ни в

dcg detelinaСиндикатът на българските учители обяви наградените в международния конкурс за учители на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците”. Близо 140 учители в предучилищните подготвителни групи за училище, училища и извънучилищни звена от цялата страна и чужбина изпратиха свои разработки за участие в международния конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците”, организиран от Синдиката на българските учители съвместно с фондацията „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия”. Жури в състав: председател – доц. д-р Райна Захариева и членове – доц. Емилия Лазарова – Генчева, Величка Николова, Деница Танева и Галина Петрова, съвместно с представители на партниращите организации и съгласно обявените критерии, определиха наградените.
Специални награди на Председателя на Синдиката на българските учители получиха:
В категорията „Колективни награди”: Екип на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, град Самоков: Бойка Стоянова Михайлова, старши учител – „Да опознаем Европа и ЕС”; Генка Георгиева Динева, пом.-директор – „Развиване на познавателните интереси на учениците”; Румяна Христова Котева, старши възпитател – „Кибертормоз и превенция на кибертормоза.”
Индивидуални награди в категория „Подготвителна група за училище” – Илка Василева Динева, директор на ЦДГ „Детелина”, гр. Самоков с тема „Извънкласни и извънучилищни дейности за устойчиво и качествено обучение и възпитание на децата в ЦДГ „Детелина”, гр. Самоков”
В категория „Извънкласна дейност“ – Гергана Иванова Георгиева ,учител в НУ „Петър Берон“ ,гр.Самоков с тема „ Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците“
Отличените участници и ръководствата на съответните учебни заведения са поканени да участват в националния семинар на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците”, който ще се проведе от 1 до 5 септември тази годдина в СОК „Камчия”. По време на семинара ще се състои тържествената церемония за награждаване на победителите.