СамокоВест

„Самоковото“ ни струва близо 300 000 за строеж и 800 лева загуби годишно

Споделете ни в

По време на заседанието на Общински съвет-Самоков, на което бяха приети отчетите на общинските предприятия и на дружествата с общинско участие, съветниците се поинтересуваха от финансовите резултати на така нареченото „Самоково“. За 2017 година приходите на атракциона са 432 лв., а разходите – 1230 лева. Или обектът е на червено с 800 лева, без 2.

Припомняме, че през 2015 година бе открит поредният развлекателен обект в Общината. По прогнозни цени общата стойност на обекта бе 236 000 лв. без ДДС. Колко са фактическите разходи можем само да гадаем. Срещу изграждането му имаше сериозно несъгласие от страна на самоковските граждани. Не само, че с лека ръка се пилееха пари от общинската хазна за поредната никому ненужна атракция. Финансовите резултати доказват по безспорен начин правотата им. От Алтернативен общински съвет-Самоков сигнализираха и за неспазване на екологични изисквания при поставянето на такова съоръжение на река Бистрица. Всички доводи обаче бяха пренебрегнати от управниците ни и към днешна дата имаме поредния паметник на глупостта, който отгоре на всичко продължава да гълта пари от изтънелите джобове на самоковския данъкоплатец.

От кликата на Георгиев със сигурност пак ще ни опонират, колко много е направил БСП-кметът. Въпросът обаче не е какво е направил. Основният въпрос е – като го е направил, защо го е направил, колко пари е похарчил и какво печелим? Без да откриваме топлата вода, уточняваме, че всяка инициатива и действие започва от целта. Първото питане би следвало да е – Какво целим? Второто питане – Колко ще ни струва? Третото питане – Какво печелим? И тук не иде реч само за финансови разходи и печалби. Сериозна част от развлекателните обекти на кмета Георгиев не носят и кой знае каква нематериална полза. Може да се каже, че Въженият град вече е история, Тотка и още редица детски и спортни площадки тънат в разруха и забрава.

Докога!