СамокоВест

Самоковец стана зам. министър на икономиката в служебното правителство

Споделете ни в

Самоковецът Лъчезар Борисов бе назначен за заместник-министър на икономиката в служебното правителство, оглавявано от Огнян Герджиков. Министерството се оглавява от Тодор Седларски.

От 2010 г. Лъчезар Борисов работи като началник на отдел „Управление и преструктуриране на държавното участие“ в Министерството на икономиката, като преди това е заемал различни позиции във ведомството. Магистър е по макроикономика от УНСС и има много научни публикации.

Преди това е бил консултант в транспортното министерство, в това число и по даването на концесия на летищата във Варна и Бургас.
През 2001 и 2002 г., още като студент, Лъчезар Борисов е работил като бизнес анализатор във в-к „168 часа”. Работил е и като анализатор  в Института за икономическа политика.

Роден е през 1978 г. Завършил е ПГ „Константин Фотинов” в Самоков – математическа паралелка. Завършил е УНСС като магистър в специалността „Макроикономика”. Борисов има следдипломни квалификация във Венецианския международен университет, Регионалния център по околна среда в Будапеща и Американския университет.