СамокоВест

Сагата продължава – Марияна Илиева: В ТД“Рилски турист“-Самоков не е постъпил и лев от продажбата на имотите в Боровец

Споделете ни в

Председателят на ТД“Рилски турист“-Самоков Марияна Илиева заяви, че от продажбата на двата атрактивни имота в курорта Боровец в Дружеството не е постъпил нито лев. В студиото на Господари на ефира се явиха председателят му Илиева и адвокатът – Иванка Стефанова, но пред камерата застана само Илиева. Господарите провидяха в участието на адвокат Стефанова ролята на древногръцки хор, който се намесва отвреме-навреме.

В разговора с репортера Влади Василев Марияна Илиева обясни продажбата с думите: Туристическа спалня Боровец и бирария Малина са собственост на ТД „Рилски турист“-Самоков, като част от тях са прехвърлени на втори лица. Тя обаче не може да каже къде са били актовете за държавна собственост по време на сделката пред нотариус. А според древногръцкия хор актовете за държавна собственост въобще не участват в сделката. „Актовете за държавна собственост изобщо не се обявяват, те не участват в сделката“, бе категорична Стефанова.

На коментара на журналиста, че със своите действия представителите на ТД“Рилски турист“ са ощетили и държавата, и туристите се противопостави председател Илиева. Според нея и държавата и туристите са спечелили, тъй като наемателят е увеличил застроената търговска площ на един от имотите от 48 кв.метра на 266 кв.м. Къде тук е печалбата на държавата и на нейните граждани не става ясно, след като имотът е подарен на частно лице, който по думите на Илиева първоначално е бил член на Контролния съвет на дружеството, а последствие на Управителния съвет. А може би точно него има предвид Илиева, като твърди, че туристите са спечелили от сделката. Според един стар анекдот – в социалистическата държава всичко се прави в името на човека и за благото на човека. Само дето и човекът и името му бяха известни на всички българи. Види се схемата „наш човек“ работи с пълна сила и в посткомунистическа България. Как става това, без маска и без грим, го обясни адвокат Стефанова. На въпрос на репортера Влади Василев защо и на тях не дадат някой имот тя парира с думите: „Няма да ви дадем, защото и вие не давате“

Както се казва – Без коментар!

След констатацията на репортер Василев, че в ТД“Рилски турист“-Самоков юридическата работа е повече от туристическата, той посъветва двете дами да преименуват дружеството на „Рилски юрист“.

„Надяваме се държавните имоти в Боровец да си останат на държавата, че България и без това е заприличала на разграден двор. Ще следим случая!“, категорични са Господарите и се питат дали не е време да се намеси и „Рилски прокурор“.

Ха сега де, казваме и ние – няма ни имоти, ни пари и очакваме да има поне един „Рилски прокурор“.