СамокоВест

Родител: Виктор не е единственият случай на бито дете в това училище

Споделете ни в

Читателката ни Карамфилка Сотирова е написала следния коментар към публикацията Третокласникът Виктор от Самоков редовно е пребиван от съучениците си. Кметът Георгиев научил за случващото се от екип на btv“:

Здравейте! Вчера гледах репортажа за битото дете в училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Самоков. С този коментар искам да кажа, че това не е единственият случай за бито дете в това училище. Миналата година също имаше бито дете в това училище, но не от деца, а от учител, но директорът не взе никакви мерки по този случая. Пусках жалби до всички инстанции, но и от там никакъв резултат. Защитиха си учителя и изкараха,че детето ми е виновно и че сам си е разбил носа и си е насинил скулата. А мен ме изкараха,че съм луда за това,че си търся правата и защитавам детето си.“

Публикуваме коментара дословно.

Междувременно стана ясно, че Регионално управление на образованието София-област започва проверка в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Самоков по случая с побоя над третокласника Виктор.

Пред вестник „Сега“ директорът Георги Панев коментира, че не е бил информиран за евентуални проблеми с въпросния ученик. За конкретния случай той разбрал едва преди ден от подадена до него жалба на майката, подписана и от бабата, в резултат на което е започнал вътрешна проверка. Учителката на пострадалия третокласник, която била отговорна и коректна, също не е забелязала проблеми с него. По думите на Панев обаче предходната госпожа, която вече е пенсионирана, се била оплаквала от пострадалото дете. Все пак директорът призна, че преди време по друг повод е разговарял и с трите деца, които се извинили един на друг. Което означава, че за възникналото напрежение между тях се е знаело отдавна.
След репортажа по телевизията екип на РУО, който е бил по друг повод в Самоков, се е задействал сам и е започнал проверка по изясняване на обстоятелствата. От МОН коментираха, че най-вероятно ще потърсят отговорност от директора, който не е спазил заповедта да уведомява РУО-то при всеки проблемен случай. „Директорите са длъжни да информират регионалните управления по образованието дори при охлузване и ожулване на ученици“, подчертаха от министерството.