СамокоВест

Рилски спортист записа 14 победи

Споделете ни в
Отбора на Рилски Спортист

Самоковските баскетболисти завоюваха важна победа в борбата за третото място в НБЛ. В първия мач от 22-я кръг в първенството Рилски спортист надигра Евроинс Черно море, като гост, с 81:67.

Срещата започна равностойно и с размяна на кошове. Първата част завърши при близък резултат – 18:16 за Черно море. Във втората част, обаче, самоковци взеха преднина от 6 точки, а до края на полувремето, след тройка на Богдан Боев авансът им стигна до 9 точки. Възпитаниците на Росен Барчовски се оттеглиха на почивка удовлетворени от резултата – 40:33 в тяхна полза. Рилски продължаваше да поддържа аванса си и след началото на второто полувреме, а след серия от 8-0 разликата стана двуцифрена. На 30-та минута самоковци излязоха напред с 67-56. В последната четвърт играчите на Рилски спортист не дадоха възможност на варненци дори да си помислят за победа. Те задържаха разликата над 10 точки, а малко преди края преднината им достигна до 19 точки. С дабъл дабъл завърши Филип Вукосавлевич след 22 точки и 12 борби. Бранко Миркович се отчете с 16 точки, а по 12 добавиха Асен Великов и Христо Захариев.

Рилски вече е с актив от 14 победи и 8 загуби и следващата седмица приема Ямбол в директен двубой за третата позиция. За варненци, пък, това бе пета поредна загуба след турнира за Купата на България, като тимът вече е с 13 поражения и 9 победи.