СамокоВест

Рилски оглави Балканска лига след драматична битка с македонския Блокотехна

Споделете ни в

Баскетболистите на Рилски спортист постигнаха поредната си голяма победа! Тази вечер самоковци спечелиха груповата фаза на Балканска лига, побеждавайки като гост македонския Блокотехна с 84-85. Срещата се реши буквално в последните секунди. Страхотен мач за победителите от Рилски изигра американският гард на тима Дерек Райт, който през целия двубой не спря да тормози защитата на домакините, завършвайки с 23 точки и 7 асистенции.

Мачът започна добре за домакините, които поведоха с 8- 4. Последва добра серия от страна на Рилски, която позволи на момчетата на Людмил Хаджисотиров да излязат напред в резултата, като първата част завърши при 20- 24. През вторите десет минути играчите от Самоков продължиха да диктуват темпото на играта и полувремето дойде при 39- 43.

След паузата домакините от Блокотехна затегнаха защитата и още в първите минути на третата част успяха да изравнят, а не след дълго и да поведат в резултата. Преднината им не се задържа дълго и самоковци отново се върнаха на победния път след като в края на четвъртината водеха с 64- 68.

В последната част на двубоя на терена в Гевгелия се разрази истинска битка. Домакините затегнаха защитата, която на моменти дори можеше да се нарече груба, но играчите на Рилски не се поддадоха на напрежението и успяваха да удържат крехкия си аванс. Това бе така до последните 2 минути на мача. В тях двата тима си размениха водачеството по веднъж, което 20 секунди преди двубоя бе в полза на домакините от Блокотехна, които водеха с 84- 83 след два точно изпълнени наказателни удара на Данило Миятович. Последва прекъсване за самоковци, след което Рилецо имаше топката в предно поле. В последвалата атака Травис Тейлър се освободи, за да получи топката, което и стана, и американецът завърши нападението със забивка. До края на мача обаче оставаха 6 секунди, в които домакините атакуваха, но късметът им този път изневери, а Рилски спечели двубоя с 84- 85.

Най- резултатен за Рилски в двубоя бе Дерек Райт с 23 точки и 7 асистенции, Травис Тейлър вкара 19, а Евън Равънел завърши с 16. Не може да не се отбележи и отличното включване на Миро Васов в мача, който се представи страхотно в защита, а освен това успя да отбележи 6 точки и да хване 7 борби.

За домакините от Блокотехна Казарновкски вкара 21 точки, а Данило Миятович завърши с 20.