СамокоВест

Реформаторският блок с единна регистрация в ЦИК. Очаква резултат „6+“ на местните избори.

Споделете ни в

Reformatorski blokРеформаторският блок внесе днес единната си регистрация за местните избори в Централната избирателна комисия. Внасяме и подписка със 6100 подписа, което означава че очакваме резултат „6+“, заяви ръководителят на предизборния щаб на РБ и заместник-председател на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски.
Той добави, че Реформаторите имат много сериозен потенциал и партиите в РБ са успели  да се справят с по-голямата част от арбитражите за общи кандидати на предстоящия на 25 октомври местен вот.
Все още имаме няколко въпроса за изясняване, но те са минимални. За нас важно е Реформаторският блок да се представи добре и кметовете, и общинските съветници на ГЕРБ и РБ да са достатъчно, за да можем да кажем че коалицията е стабилна. Аз съм повече от убеден, че това ще се случи, подчерта Зеленогорски.
Той отбеляза, че единната регистрация не е компромис, а цел, която партиите в РБ са си поставили преди много време. „Беше доста трудно, имаше нужда от много дискусии, но в края на краищата в една петпартийна коалиция решенията се вземат след дискусии, и съм сигурен че след като се вземат, те се изпълняват.”, каза още Найден Зеленогорски.