СамокоВест

Реформаторският блок предлага 4 стъпки да излизане от кризата на доверие

Споделете ни в

reformatorski blokРеформаторският блок представи на пресконференция конкретни стъпки за излизане от кризата на доверие. Реформаторите настояват за:
1.Оставка на кабинета Орешарски още днес;
2. До седмица президентът да назначи служебен кабинет, тоест на 6-ти юли;
3. На 6-ти август да се разпусне Народното събрание;
4. Парламентарните избори да са на 5-ти октомври;
България е парламентарна република и Конституцията на страната допуска само два месеца без действащ парламент. Този срок няма отношение към мандата и работата на служебното правителство, заяви Петър Москов. На въпрос за предложението на Бойко Борисов за помощ от МВФ, той отговори, че РБ категорично не застава зад това решение.
Тези, които докараха проблемите не могат да бъдат част от решението, категоричен беше Мартин Димитров. Той оцени решението на ЕК да отпусне 3, 3 млрд. евро като демонстрация от страна на ЕС, че стои зад стабилността на българската банкова система и има за цел да успокои българските граждани и бизнеса. Мартин Димитров назова и какви приоритети трябва да следва и да изпълни служебното правителство.
1. Размразяване на еврофондовете;
2. Да се намери стратегически инвеститор за КТБ;
3. Договаряне на следващите еврофондове;
Найден Зеленогорски настоя от името на реформаторите да бъде наложен мораториум върху големи обществени поръчки и концесионни договори. Той изтъкна необходимостта от промени в изборното законодателство за активна регистрация, прочистване на мъртвите души от списъците и електронно гласуване, както и за други законови промени, за да се избегнат наказателните процедури срещу България.

One thought on “Реформаторският блок предлага 4 стъпки да излизане от кризата на доверие

  1. ИЗГУБЕНИ В ПРЕХОДА …
    Най десния и „знаков български политик за последните 25 години“ /цитат на Збигнев Бжежински/ е г-н Бойко Борисов. За това огромна заслуга имат бившите лидерите на СДС, които напоследък се кръстиха на Реформатори. Да не забравим факта, че г-н Бойко Борисов е бил член на БКП, а после и охранител на др. Тодор Живков . Къде сме ние Загубените в Прехода ? Реформаторите бламираха водача на листата си г-жа Кунева, а мажоритарния вот ала Мая Манолова, изпрати N 10 от листата преди говорителя г-н Радан Кънев. И ние Изгубените в Прехода сме в Криза на Доверие. Г-н Мартин Димитров беше в някакво „синьо единство“ което не е част от реформаторския блок. Сега като какъв ни решава проблемите , като независим ли ? Криза и каша … това е.

Comments are closed.