СамокоВест

Реформаторският блок наравно с ГЕРБ при избори наесен или догодина

Споделете ни в

reformatorski blokРеформаторският блок може да се изравни с ГЕРБ, ако има избори наесен или догодина. Това каза социологът Мира Радева в сутрешния блок на Нова тв. Според нея съюзът на десните и „Зелените“ има голям потенциал. Дори и само да събереш процентите на съставящите обединението, се получава сериозен процент. Освен това, има голям потенциал сред тези, които не са гласували на последните парламентарни избори, обясни Радева.

Според нея „БСП и ДПС са главните виновници за дивия капитализъм“ и за сериозната криза, до която е докарана държавата. „Те най-дълго управляваха през този период. Бившата комунистическа партия не се разпадна и не се обнови, не преживя катарзис след 1989 г. Тя не успя да спечели доверието на младите”, допълни тя. БСП единствена от източния блок не се разпадна и не се модернизира. „В момента тя се конфронтира с целия интелектуален елит. Гротеска е, че Мишо Шамара е лицето на контрапротеста”, категорична е Радева-„Сегашните им поддръжници са едни хора на миналото, на носталгията, не са носители на социалната алтернатива. Вижте кои стоят на страната на протестиращите – колкото и хаотични да са те и да не знаят какво искат, и кои са поддръжниците на кабинета „Орешарски“. Те стигнаха до гротескната ситуация Мишо Шамара да е лицето на контрапротеста“, заяви Радева.

One thought on “Реформаторският блок наравно с ГЕРБ при избори наесен или догодина

  1. Политическо съчинение ..

    Един политик не харесвал, че другите не го харесвали. Погледнал се в огледалото и си казал – “Аз съм велик … как така другите не могат да го разберат”. После дълго мислил и мълчал …мълчал и накрая решил да си смени името. Минало време … броя на тези които го харесвали вместо да расте намалял. “Защо не ме избират … нима не виждат колко съм умен ? Сигурно не им харесва новото ми име”. Мислил .. мислил и пак си сменил името . Минало време, пременен с ново име излязъл на улицата и срещнал уличен протест срещу олигарсите и техните министри … Отначало започнали да му се чудят … “от коя ли партия беше тоя ?”. После го познали и освиркали . Той започнал да бяга и настигнал бягащия Бойко Борисов.

Comments are closed.