СамокоВест

Реформаторският блок – единен в битката за Самоков! Кандидатът за кмет е Борислав Чилингиров.

Споделете ни в

borislav chilingirovПартиите от Реформаторски блок Самоков застанаха единни зад безспорно силната кандидатура за кмет на Общината на Борислав Чилингиров.
Борислав Чилингиров е роден на 03.02.1972г., в Самоков, в семейството на Николинка и Бойко Чилингирови.
Баща му – Бойко Чилингиров, е с юридическо и икономическо образование, репресиран от комунистическия режим. Той е кандидат на Единната опозиция в изборите за ВНС през 1990г. От 1991 до смъртта си през 1995г. е първият, след демократичните промени, председател на Общинския съвет в Самоков. Майка му – Николинка Чилингирова, дълги години е детска учителка , понастоящем – пенсионер. Има по-голям брат – Юлиян Чилингиров, по професия – икономист.
Борислав Чилингиров завършва средно образование в Механотехникума в Самоков (специалност – радиотехника и телевизия) и висше – в Юридическия факултет на СУ”Св. Климент Охридски” , специалност – право.
Офицер от резерва (завършва НШЗО – Плевен).
От 1998г. работи по специалността си: до 2001г. като юрисконсулт в „Самел-90”АД, а от 2002г. до сега – като адвокат.
Член на Съвета на директорите на: „Самел-90”АД (от 2003г.), Газоразпределително дружество „Комекес”АД (от 2007г.), „Автометан”АД (от 2006г.).
Секретар на Баскетболен клуб „Рилски спортист” от учредяването му през 1993г. до сега. Член на Арбитражната комисия на Българската федерация по баскетбол от 2007г. до момента.
Борислав Чилингиров е един мандат общински съветник (1999 – 2003г.), председател на Правната комисия.
Женен, с две дъщери. Съпругата му – Светлана Сърбова, също е завършила ЮФ на СУ”Св. Климент Охридски”, работи като адвокат. Голямата дъщеря – Белослава, е на 15 години и е ученичка в Х клас на Немската гимназия – София, а малката – Анна Мария, е на 10 години, учи в V клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий”.