СамокоВест

Реформаторите са за реформа в МВР, но при диференциран подход

Споделете ни в

mvr policiqНеобходима е реформа в МВР. Това заяви в радио К2 Димитър Делчев – секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на вътрешната и правна комисии в парламента. Подходът обаче трябва да бъде различен и да има дискусия, допълни Делчев. Ресурсите на МВР да бъдат насочени към хората на терен и осигуряването на безопасността на гражданите за сметка на администрацията, коментира народният представител.
Предложенията, против които протестират служителите, са необмислени, каза още Делчев. Промените трябва да стават поетапно и решението да отговаря на интересите на служителите и нуждите за оптимизацията на системата, заяви депутатът. Във вторник ще има извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, на което ще изслушаме министър Бъчварова, обяви той.
Относно местните избори Делчев заяви, че Реформаторският блок се е представил успешно, навлизайки, както в областни центрове, така и в най-малките населени места. Според думите му организацията на изборите не е била добра, а от МВР не са успели да се справят с купения вот,
каквато заявка бе дадена преди изборите.
Делчев заяви, че дискусията по промените в Изборния кодекс трябва да започне достатъчно рано преди следващите избори, за да бъдат избегнати съмненията за субективност. От ДБГ от РБ ще настояваме за въвеждане на машинно преброяване на хартиените бюлетини, за да не се повтарят
случаите като „Арена Армеец“, заяви Делчев. Според думите му от Движението ще предложат и въвеждането на активна регистрация за изчистване на избирателните списъци от т.нар. мъртви души.