СамокоВест

Реформаторите избраха ДСБ лидерът Радан Кънев за свой говорител

Споделете ни в

Лидерът на ДСБ Радан Кънев бе избран  за говорител на Реформаторския блок. Кандидатурта му бе подкрепена единодушно на първото заседание на Изпълнителния съвет на блока, което се проведе днес. В изпълнителния съвет влизат Атанас Атанасов, Божидар Лукарски, Велислав Минеков, Веселин Пенев, Гроздан Караджов, Даниел Вълчев, Иван Иванов, Касим Дал, Корман Исмаилов, Любен Петров, Любомир Христов, Мартин Димитров, Меглена Кунева, Найден Зеленогорски, Николай Ненчев, Петър Москов, Радан Кънев, Тодор Танев, Трайчо Трайков, Филип Кирев, Цветанка Андреева. Шестима от членовете са непартийни представители.

Името на Кънев за поста говорител се коментираше в блока още преди подписването на коалиционно споразумение между петте партии в края на миналата година.

На пресконференцията след заседанието Радан Кънев обяви, че от днес Реформаторският блок ще се занимава само с политика, като приоритетни ще са темите за енергетиката и правосъдието. По думите му от блока ще бъдат непоколебими, за да има в България истинска демокрация. По думите на Кънев е нужно честно изборно законодателство, прозрачен избор, истинска демокрация и затова „десните“ подкрепят инициативата на президента Росен Плевнелиев за референдум, като в същото време смятат, че някои от въпросите могат да бъдат допълнително редактирани.

„За нас абсолютен приоритет е електронното гласуване”, заяви лидерът на ДСБ и добави, че то ще улесни много гласуването в чужбина, а българите, живеещи там, са част от българския национален капитал и могат да бъдат много полезни на страната в бъдеще. За целта обаче България трябва да покаже, че е загрижена за тях, заяви новоизбраният говорител на блока. По отношение на задължителното гласуване петте партии нямали единна позиция, но били твърдо „За“ да се чуе гласът на гражданите. От Блока се обявиха и за пълна, дори задължителна преференция в листите.

Запитан дали Реформаторите имат свое предложение за поста еврокомисар, Кънев отговори, че това е работа на правителството. Просто не трябва да е това правителство, тъй като никой няма да има доверие в кандидат, издигнат от него, уточни той и посочи, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори заедно с вота за евродепутати, блокът би имал своя номинация. Ако не – „управляващите да си носят отговорността“.

One thought on “Реформаторите избраха ДСБ лидерът Радан Кънев за свой говорител

  1. Днес зиме, трети февруари 2014 год. г-н Костов си избра говорител. Първия бългаски сериен лаптоп ще се казва Драгалевци 14. Бих искал да кажа на хората които само обичат да мразят, че това е само едно пожелание реформаторския блок да се превърне от панелен блок с радиоточки в небостъргач без вожд. Г-жа Кунева е една интелигентната дама, която дори аз не винаги разбирам. Като председател няма да има нужда от говорител. Ужасно бих се разочаровал ако стане заместник реформаторски говорител.

    Току що измислих един виц за мен.

    Попитали рдио Ереван:
    – Как е по добре да си богат и зависим или свободен и беден.
    – Най добре е да си семееен с дете – отговорило радиото.

Comments are closed.