СамокоВест

Ремонтират администрацията на ОП „Мальовица” – парите дава Агенцията за хора с увреждания

Споделете ни в

malyovica oodОбщинското предприятие „Мальовица“ ЕООД спечели проект за ремонт на административната сграда. Проектът е на стойност 13 хиляди лева. Финансирането е от Агенцията за хора с увреждания. Проектът предвижда ремонт на покрива, подмяна на дограмата, монтаж на окачени тавани в помещенията, шпакловка и боядисване на стените, поставяне на ламиниран паркет, направа на комин.
От общинската фирма обявиха, че през следващата седмица всички служители заминават за четиридневно обучение в Златни пясъци. Темата на обучението е „Помощ за самопомощ; Екипна и лична ефективност“. Тренингът има за цел усвояване на знания, умения и техники за лична мотивация и ефективност, изграждане на доверие между членовете на екипа и усвояване на някои техники за релаксация и взаимна толерантност, които да бъдат прилагани в ежедневието и стимулиране на работата в екип. Заложен е и модул за управление на времето и стреса, техники за релаксация, поддържане на мотивацията и повишаване на психичното благополучие. Очаква се така да се подобри ефективността на заетите лица с трайни увреждания.
В предприятието работят 12 души, от които пет са трудоустроени, като съгласно нормативната уредба, заетите лица с увреждания трябва да бъдат най-малко 30%.