СамокоВест

Разкриха нелегален пункт за метали в Райово

Споделете ни в

Обектът бил „атакуван” вчера в хода на специализирана полицейска операция на служители от икономическа полиция към ОДМВР- София, РУП- Самоков заедно с представители на РИОСВ- София.

В хода на проверката инспектиращите установили, че на терените с обща площ около 8 декара, ползвани от 52- годишния В.В. от селото, се извършва нелицензирана търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали. В четирите имота проверяващите се натъкнали на 30  моторни превозни средства, множество двигатели и резервни части, а също и разкомплектовани автомобили. В нелегалния пункт били складирани общо 14 тона метални отпадъци, 8 тона от които от електродомакински уреди. Паралелно с това бил установен и разлив на масла и антифриз. За установените нарушения е съставен констативен протокол. На В.В. е издадено предписание за незабавно прекратяване на извършваната от него търговска дейност с метални отпадъци, като му е указано да освободи терените от наличния скрап, автомобили и резервни части, като ги предаде на лицензирана фирма, удостоверявайки продажбата с надлежните документи. Предстои да му бъдат съставени актове за установени административни нарушения съгласно Закона за управление на отпадъците.
И днес продължава работата по установяване произхода и собствеността на установените автомобили.

Хората от селото отдавна са наясно, че тайнственият В.В. е кметът Васил Димитров Васов. Знае се и, че за построяването на новата му, грамадна и модерна къща съществен принос имат металните стълбове от бившите хмелови масиви. Дивят се само на полицията, защо след като за цеха се знае от години, едва сега е станал обект на вниманието и проверката на кодж коджа ми ти институции.  Като се започне от ОДМВР- София, мине се през РУП- Самоков та се стигне до РИОСВ- София. След данданията райовци мерят капите на чиновниците и повтарят старата шопска приказка – всяко чудо за три дни.