СамокоВест

Разкриха в Самоков организирана престъпна група за разпространение на наркотици

Споделете ни в

При акцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, са били задържани седем мъже от Самоков; на четирима от тях са повдигнати обвинения.

Полицейските действия по досъдебното производство под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура са предприети от  служителите на отдел „Наркотици“ – ГДБОП, съответния сектор в ГД „Национална полиция“ и териториалното звено за борба с организираната престъпност към ОДМВР-София. В хода на акцията на 29 юли са задържани петима мъже от Самоков – Х.С./25г./, Р.М./26г./, Б.Г./33г./, Й.Д./24г./ и И.О./31г./.
При процесуално-следствените действия са претърсени автомобили и домове, ползвани от петимата, откъдето са иззети мобилни телефони и СИМ карти, различни количества вещества, реагирали при експертизите на амфетамин и марихуана.
В процеса на разследването  принудително са били доведени още двама мъже от Самоков – П.Г. /38г./- криминално регистриран , организатор на престъпната група, и М.М./25г./, които са задържани на 1 август. На четирима от тях са повдигнати обвинения по чл. 321 от НК.
Работата по случая продължава.