СамокоВест

Радан Кънев: Целта на Реформаторския блок е да остави БСП и ДПС извън властта

Споделете ни в

radan krustevЦелта ни е да оставим БСП и ДПС извън властта поне за 10 години, така Радан Кънев мотивира номинацията си за лидер на Реформаторския блок. Пред журналисти той обясни, че Блокът се стреми към промяна, но това не е възможно, докато БСП и ДПС не бъдат отстранени от изпълнителната и съдебната власти пряко и косвено.
Според Кънев, стига да се следва закона и да се управлява с грижа за хората, България може да бъде променена. Той уточни, че Реформаторският блок е представил приоритетите си пред избирателите ясно и откровено. Те включват:
1. Спешни реформи в администрацията, която трябва да стане малка, прозрачна и професионална;
2. Операция „Чисти ръце”. Проверка на всички скандални назначения в администрацията, цялостна проверка на кредитните досиета в КТБ. Лустрация и отстраняване на всички лица свързани с тайните служби на комунистическия режим;
3. Незабавно начало на правосъдната реформа в България;
4. Ясна и подробна програма за електронно управление и електронни обществени поръчки и спиране на партийната корупция в администрацията и харченето на обществените пари;
По отношение бъдещето на социалистическата партия Радан Кънев е категоричен – „На БСП и предстоят трудни времена. В момента тя се разпада пред очите ни”, заяви той.