СамокоВест

Радан Кънев: Моята опора са тези, които не се предадоха в трудните месеци

Споделете ни в

 

Радан Кънев е роден през 1975 година в София. Завършил е Френската гимназия и Софийския университет със специалност „Право“. Работи като адвокат, съдружник в адвокатска кантора. Владее английски, френски и немски език. Към момента той е заместник председател на ДСБ и е най-обещаващият млад политик. Радан Кънев има ясна визия за бъдещето и ще може да разчита на всички симпатизанти на партията. Във връзка с номинацията му за председател на ДСБ Радан Кънев написа на страницата си във Фейсбук:  „Благодаря за поздравите и най-вече за куража. Има в „плаването на живота“ изумително трудни моменти. През тях се минава само с такава подкрепа, предполагам (защото – освен в чисто личен план – нямам такъв опит).
Последните месеци и последната седмица бяха такъв период не просто за мен, а за всички стотици хиляди днес непредставени в Народното събрание. Не очаквайте от мен тази седмица да изживея 15-те си минути слава и да самодоволствам по телевизора. Намираме се в криза и пред предизвикателства, непознати до сега – ръководствата, партията, десницата, страната. Имаме нужда от размисъл, консолидация, стратегия, доверие за предстоящото събрание и най-вече – здрава опора.
Сега ще кажа само – моята опора са тези, които не се предадоха в трудните месеци, които се бориха за всеки глас, които дадоха всичко, за да не стане така. Сега аз тях няма да ги предам. Ще започнем от структурите, ще продължим с еволюция на публичното присъствие и ще завършим със стратегия за изборен успех (когато и да са следващите избори – най-късно след една година…).”

Радан Кънев възнамерява да укрепи организацията на ДСБ, както и да продължи да подкрепя еволюцията на лица и послания на формацията. Според него: „Основното предизвикателство пред държавата в момента е икономическата криза. Новият състав на Народното събрание не е в състояние да даде отговори на въпросите, свалили кабинета „Борисов“ от власт – монополите, мафията и лошото управление. Всички, които сега влизат в парламента, са зависими от монополите“. Радан Кънев прогнозира продължаване на политическа нестабилност, на „увълчването“ в политиката и подмяната на политическия дебат с „мафиотска компроматна война“. Той защитава тезата, че ГЕРБ води целенасочена политика срещу десните политически партии и сега бере плодовете на собствената си глупост. „Защото те разбиха дясното, за да нямат днес партньори, за да са сами в парламента“, категоричен е Кънев. Според него сега въпросът не е отиде ли си автентичната десница, а кой представлява „активните българи – тези, които работят и издържат сами семействата си, без да разчитат на помощ от държавата или от общината, и отговорът е – никой, защото техните представители вероятно поради собствени грешки не влязоха в парламента и затова подадоха оставка“. Във връзка с бъдещето пред десните политически партии и в частност пред ДСБ, изправени пред непознати до сега предизвикателства Радан Кънев заявява: „Не съм се уморил, тук съм и ще помагам с каквото мога“.