СамокоВест

Радан Кънев: Днес смисълът на дясното се изразява в опозиция на БСП

Споделете ни в

radan krustevПолитическата криза у нас винаги се изразява в криза на десницата. Това заяви новоизбраният лидер на ДСБ Радан Кънев на среща със стипендиантите от Фондация „Конрад Аденауер“, съобщава news.bg.  Според Кънев БСП имат спирачни функции, докато движещата сила принадлежи на десницата. Водачът на тъмносините изтъкна, че традиционната десница не е намерила място в парламента след предсрочните избори, тъй като в три поредни парламентарни цикъла е бележила непрекъснат спад на доверието.  По думите на Кънев десните формации не са успели да преодолеят както липсата на комуникация с обществото, така и липсата на комуникация между самите структури. „Българската политика хаби със седмици, а не с години“, заяви Кънев и така обясни бързото изчерпване на политическите лидери.  Той отбеляза, че днес смисълът на дясното се изразява в опозиция на БСП. Той не пропусна да заяви, че според него разликата между БСП и ГЕРБ е почти несъществуваща, въпреки че партията на Борисов се е обявила за център дясно. „Ако Борисов тръгне да брои какво е променил в държавата след двете си победи срещу БСП, то трябва да брои до нула“, категоричен бе Кънев.

 Темата на срещата бе новата стара десница като от Фондация „Конрад Аденауер“ бяха поканили председателя на „Синьо единство“ Христо Панчугов, както и Тома Биков от „Движение България на гражданите“.

One thought on “Радан Кънев: Днес смисълът на дясното се изразява в опозиция на БСП

  1. А какъв е смисъла да има N на брой десни партии. Кой е по най десен и да сте вън от парламента.. Много вождове .. г-н Кънев .. много ..

Comments are closed.