СамокоВест

Радан Кънев: Борисов изнудва хората за пълна подкрепа, каквато няма

Споделете ни в

radan krustevБорисов прави силен публичен ход, с който се опитва да събужда страховете на хората и да ги изнудва да му дадат пълната си подкрепа без да я има. Но това е слаб предизборен ход от негова страна. Така лидерът на ДСБ и говорител в оставка на Реформаторския блок Радан Кънев коментира изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че няма да състави правителство без пълно мнозинство от 121 депутати.
Кънев препоръча на Борисов да осъзнае каква да бъде следващата коалиция, като категорично отрече някоя от политическите сили в Блока да е водила предварителни разговори с ГЕРБ за евентуално съвместно управление. По повод последното изявление на Бойко Борисов – „Няма да правя съюз с Реформаторите, да ходят с БСП!”,
Радан Кънев отхвърли каквато и да било възможност за сътрудничество или коалиция с БСП и ДПС.
На предсрочните парламентарни избори РБ ще се яви като коалиция, а в близко бъдеще се обсъжда и регистрация като партия Реформаторски блок, съобщи Корман Исмаилов, лидер на Народна партия „Свобода и достойнство“. Той увери, че кандидатдепутатските листи са почти готови и до седмица ще има вече подписано коалиционно споразумение между петте партии, съставляващи РБ. „Протестна мрежа“ също ще има представител в листите на РБ, а както вече е известно, партия „Зелените“ обмисля възможността да се върне в Блока, който напусна преди време. По думите на Исмаилов напредва и подготовката на предстоящия в средата на септември съюзен конгрес на алианса и, според него, е добре да има повече кандидати за председател на РБ.
Радан Кънев, който тези дни се очаква окончателно да каже дали ще участва в надпреварата за лидерството, подчерта, че не се притеснява от конкуренция, била тя в лицето на Божидар Лукарски, председателя на СДС, или на Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“.
Реформаторите остро разкритикуваха някои от последните назначения по по-ниските етажи на властта и същевременно изразиха притеснения от партиен натиск и намеса в служебния кабинет.
„Хора с досиета в ДС не трябва да заемат постове“, категоричен бе Кънев в коментар на връщането на Ваньо Танов начело на митниците. „Политически показателно е, че докато философията на партийна намеса в назначенията по високите етажи не бъде изкоренена, дори едно добре изглеждащо правителство ще бъде заложник на политически натиск, интриги и „под тях“ властта ще се упражнява също по стария начин“, подчерта лидерът на ДСБ. „В митниците, пътната агенция, строителния контрол са старите партийно обвързани лица“, посочи още той. По думите му, когато правилата са лоши, и добрите хора не могат да свършат работа.
Припомняме, че за шеф на Пътната агенция бе върнат Лазар Лазаров, а на ДНСК – Милка Гечева, и двамата управляваха при правителството на ГЕРБ.

One thought on “Радан Кънев: Борисов изнудва хората за пълна подкрепа, каквато няма

  1. Абракадабра … Нека си спомним кои политически сили подкрепиха Герб, за да стане член на европейската народна партия – СДС и ДСБ. Така г-н Борисов зорлем стана дясна партия. Сега най десния сред десните отказа коалиция с Вас, т.е. изпрати Ви да пасете вляво. Остава и да Ви изключи и от европейската народна партия. Кой прав, кой крив, ние простите хора все по малко я разбираме тази политика. Г-жа Кунева направи каквото можа и един евродепутат замина за Европа. Сега доколкото разбирам от изказването на г-н Кънев е дошло време за мъже /някъде прочетох че Реформатоския Блок ще бъде тояга/. Г-н Радан Кънев каза много неща и е медийна звезда, така че нормално е да оглави РБ и да изпълни заканата си за „тоягата“. Успех !

Comments are closed.