СамокоВест

Пътни инциденти и шофиране след запой белязаха края на миналата седмица

Споделете ни в

kat aktВ събота около 0.40ч. в РУП-Самоков е получен сигнал за пътно транспортно произшествие  на пътя между с.Широки дол и гр.Самоков.  Пристигналият на място автопатрул установил, че лек автомобил  марка “Опел Астра ” е катастрофирал, като се е преобърнал няколко пъти в страни от пътното платно. Установено е ,че катастрофата е следствие на несъобразена скорост и употреба на алкохол. При  извършената проба за алкохол на водача дрегерът отчел 1.38 промила алкохол в издишвания въздух. На водача е издаден талон за кръвна проба. Той е задържан за  24 часа с полицейска заповед. По случая е образувано бързо производство.
Вчера (неделя) около 7.15 часа в полицейското управление в Самоков е получен сигнал за пътен инцидентна главен път ІІ-62 с товарен автомобил “Фолксваген Транспортер”, управляван от 59-годишния Г.Р от София. Пристигналият на място автопатрул е  извършил проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство, при което са  отчетени  1,70 промила в издишвания въздух. Водачът е отказал  да даде кръвна проба. Установено е, че в резултат на употребения алкохол и несъобразената скорост, шофьорът губи управлението на камиона,  навлиза в ляво от пътната лента  за движение в посока гр. Самоков и предизвиква инцидента. Г.Р. остава в ареста с полицейска заповед за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

Неправоспособен водач с 2.02 промила алкохол е задържан в Самоков.

На 20.07 около 2.30 часа  на ул. ” Неофит Бозвели”  в гр.Самоков  за проверка бил спрян лек автомобил “Ланд Роувър Дискавъри”, управляван от местния жител С.А. на 46 години. Неправоспособният водач е с положителна проба за  алкохол. Дрегерът е отчел 2,02 промила в издишвания въздух. С.А е отказал да даде кръв за изследване. Нарушителят е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.