СамокоВест

Пускат Янко Попов – Туцо под гаранция от 30 бона

Споделете ни в

qnko popovМярката за неотклонение на Янко Попов, един от подсъдимите по делото за известната престъпна група „Килърите“, беше изменена днес от Варненския апелативен съд. От „задържане под стража“ тя премина в „парична гаранция“, която е 30 000 лв. Причина за това изменение е влошеното здравословно състояние на подсъдимия. От съда съобщиха, че в утрешния ден заседанията по този казус ще бъдат възобновени, предаде БГНЕС.
Янко Попов търпи най-строгата мярка за неотклонение, „задържане под стража“, повече от 5 години. Той беше осъден на 5 години лишаване от свобода, заради участието си в престъпната група на Петър Стоянов – Сумиста. Второто заседание по случая „Килърите“ беше през септември тази година, след като през юни ВКС разпореди преразглеждане на втора инстанция.
В отговор на молбата, която Янко Попов отправи пред Апелативния съд във Варна на 14 септември т. г. беше назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, в която участват кардиолог и пулмолог. Резултатите бяха оповестени днес, а заключението на медиците е, че състоянието на подсъдимия се е влошило спрямо последната експертиза, направена през 2014 г. Експертното заключение е, че в резултат от аритмия, липса на движение, неправилно хранене и емоционален стрес, Попов страда от сърдечна недостатъчност, която се влошава. Апаратът, с който се поддържа дишането му, е неизправен, затова съдът посочва, че му е необходима спешна хоспитализация.
Като най-подходяща мярка в случая Варненския съд разпореди „парична гаранция“ и определи нейният размер да бъде 30 000 лв. Попов може да бъде освободен и изпратен към родния Самоков едва след внасянето на посочената сума.
Междувременно заседанията по казуса на „Килърите“ във Варненския апелативен съд ще продължат и на 18 и 19 ноември. Предстои да бъдат разпитани 10 свидетели, чиито имена съдът посочи на делото през септември. От съда съобщиха, че в утрешния ден заседанията по този казус ще бъдат възобновени.

One thought on “Пускат Янко Попов – Туцо под гаранция от 30 бона

  1. Ах,тия бандюги! Те винаги могат да манипулират всякаква съдебно медицинска експертиза. Но въпросният тип може да бъде спокоен, синчето вече е съветник в Община Самоков. Тежко и горко на самоковци, че са поверили бъдещето си в такива ръце! „Крушата не пада по-далече от дървото“ нали!

Comments are closed.