СамокоВест

Професор Михаил Константинов: В Самоков горите се изсичат до голо

Споделете ни в

gola sechНай-големите проблеми на България идват от унищожението на природата, това заяви тази сутрин в „Здравей България” професор Михаил Константинов. Той подчерта, че най-голямото богатство на страната ни са природните дадености и с тяхното опропастяване унищожаваме бъдещето на България и бъдещето на децата си.

Михаил Констатинов бе поканен в Нова телевизия да коментира раздухваните напоследък крамоли около състава на Централната избирателна комисия. В тази връзка професорът каза, че указът на президента е по-справедлив, а това, което твърдят от БСП – е по-законно, спрямо нормите на новоприетия Избирателен закон. Той уточни, че за разлика от предишния състав на ЦИК този път не е ясно по какво правило е станало разпределението на квотите, защото методът не е уточнен в закона. Професорът обаче е категоричен, че битката за ЦИК е най-голямата безсмислица, защото от разпределението на местата в нея не зависи изходът от едни избори. Ако има проблем с резултатите – това няма да е в ЦИК, защото изборите се печелят с гласове, а не с квотите в ЦИК, защити позицията си Константинов.

Професорът каза също така, че всички политици в България се държат като хора без акъл и допълни „когато боговете искат да унищожат някога, му вземат акъла”. Той оприличи българските политици в този момент на маймунки, които стоят на едно дърво и всеки реже клона, на който стои. „Един реже с по-голям трион, друг с малко трионче, без да си дават сметка, че долу ги чакат гладни крокодили, които са готови да ги изядат”, каза Константинов. На въпроса на водещите – кои са крокодилите, отговорът беше в типичния стил на професор Михаил Константинов: ”Лидерът. Потърсете значението на думата на немски език и ще видите, че първият отговор е Фюрер”. Според него опасностите са свързани преди всичко със спазването на сроковете и нарушаването на процедурите.    

Но истинските проблеми опират, например, до българските гори, където тече жестока сеч, коментира професорът. „Отидете и вижте какво се случва в Самоков. Горите се изсичат до голо. Общинската власт и лесничействата не правят нищо”, беше категоричен той. „Секат се горите в Самоков и Малко Търново. Зверски се унищожава родната природа, нашето най-голямо и единствено богатство, безмилостно се унищожават горите в Странджа и Стара планина. Унищожава се бъдещето на България, бъдещето на нашите деца. Затова скоро ще има граждански протести и за българските гори, не само за Кара дере” , смята професор Михаил Константинов.

One thought on “Професор Михаил Константинов: В Самоков горите се изсичат до голо

  1. Мишо К. броди из телевизиите като трибун на Бойко Б. Нищо изненадващо.

Comments are closed.