СамокоВест

Протест срещу закриване на пожарната в Пампорово блокира главния път за Пампорово. Самоковският кмет ще брани пожарната в Боровец на среща с премиера Борисов

Споделете ни в

Хотелиери от Пампорово, собственици на гори и жители на околните села Проглед, Стойките и Широка лъка блокираха главния път, който минава през курорта, в защита на пожарната служба в комплекса.

Хората недоволстват срещу решението пожарната да бъде закрита от 4 декември.

Според протестиращите постоянното дежурство на пожарните екипи в Пампорово е необходимо за сигурността на туристите. Пожарната, освен това, обслужва и района на близките села Проглед, Широка лъка, Гела. Времето за реакция при евентуален инцидент на екипи от Смолян или Чепеларе би било двойно и тройно, категорични са недоволните.

При протестиращите пристигна директорът на пожарната главен комисар Николай Николов, който увери родопчани, че този сезон пожарната безопасност в курорта ще бъде гарантирана.

Протестът бе прекратен, а кметът на Чепеларе и шефът на пожарната заминаха на спешна среща с премиера Борисов, където ще се търси решение на проблема със закриването на пожарните служби в Боровец и Пампорово.

На нея ще присъстват  кметовете на общините Чепеларе и Самоков, министърът на финансите Владислав Горанов и представители на МВР.