СамокоВест

Протестиращи затвориха пътя към Мальовица заради безобразното му състояние

Споделете ни в

remont putТази сутрин група протестиращи затвориха пътя към Мальовица заради безобразното му състояние. Отсечката от село Говедарци до Мальовица е осеяна с дълбоки ями, които правят придвижването невъзможно. „То път фактически няма”, каза един от протестиращите. Като основна причина за разбитата пътна настилка някои посочиха движението на тежкотоварни коли, ТИР-ове, натоварени с дърва. „Сигурен съм, че става въпрос за незаконна сеч”, заяви друг от блокиралите пътя. „Разбитият път е причина не само да си чупиме колите, но представлява реална заплаха за живота и здравето ни”, бяха категорични протестиращите. Голяма част от тях работят в комплекс Мальовица и пътуват по отсечката ежедневно с всички произтичащи рискове. „50% поминъка на селото е от туризма, всички губим от това нещо, парите се наливат на други места, забравени сме от бога, едва ли не”, коментира друг говедарчанин.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и задължението за поддръжката му е на Областно пътно управление София. От 45 години обаче, откакто е прокаран,  високопланинският път въобще не е ремонтиран. Жителите на селото са преброили по него 5000 дупки. За състоянието на пътната отсечка са сигнализирани всички отговорни институции, но без резултат. Това изведе хората на пътя, убедени, че само с протестни действия могат да разчитат, че някой ще се заинтересува от проблема. Протестиращите настояват правителството да ги забележи и да се намерят пари за ремонта на пътя. В противен случай те са готови да блокират пътя и в бъдеще.

One thought on “Протестиращи затвориха пътя към Мальовица заради безобразното му състояние

  1. Прави са. Пътя вече не става за кола а за луноход. Пари има проблемът е че се краде безобразно и в особено големи размери.

Comments are closed.