СамокоВест

Продават земеделски земи с компенсационни бонове

Споделете ни в

От Областна дирекция „Земеделие” обявиха, че е открита процедура за провеждане на национален търг за продажба на земеделски земи от държавния поземлен фонд на притежатели на поименни компенсационни бонове в Софийска област. Процедурата е в изпълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Продажбата е на основание заповед на министъра на земеделието и храните от 17 август тази година. За продажба в самоковска община са обявени земеделски имоти, намиращи се в землищата на селата Поповяне и Рельово, и на град Самоков.

Към настоящия момент, земеделски земи от ДПФ се продават чрез търг само на притежатели на поименни компенсационни бонове, които са регистрирани в Централния депозитар.

Заповедта на министъра е публикувана в електронен вид на сайта на областната дирекция. Тя ще бъде обявена и в местен вестник в областта, на територията на която са разположени имотите. Заявленията за участие в търга се подават в Областна дирекция „Земеделие” в срок от 30 календарни дни от датата на последната публикация на заповедта в местен вестник.

Информация за земите от държавния поземлен фонд, както и за реда и условията за участие на кандидатите може да се получи от съответните общински служби по земеделие и от областната дирекция.