СамокоВест
Емил и Радослав, героите на Самоков

Присъдиха почетен знак златен на младежите спасили жена от удавяне

Споделете ни в
Емил и Радослав, героите на Самоков
Емил и Радослав, героите на Самоков

Общинският съвет присъди почетен знак златен на Емил Василев Василев и на Радослав Боянов Стоянов, които спасиха един човешки живот. В решението на съветниците е отразено, че Емил Василев и Радослав Стоянов получават отличието в знак на признание за самопожертвувателната им постъпка, която е пример за всички млади хора и жители на общината. По предложение на общинския съветник от сдружение „Самоковци за Самоков” инж. Петър Георгиев, на отличените бе присъдена и парична награда от 200 лева за всеки един.

СамокоВест отрази героичния акт на двамата млади мъже в публикацията си „Спасиха жена от удавяне” от 8 май 2012 година. Тогава подчертахме, че единствено бързата реакция и адекватните действия на Емил Василев и на Радослав Стоянов спасиха живота на жената. Направихме и уговорката, че свикнали с присъствието на хората около нас, много често не забелязваме истинските герои. А точно те заслужават нашето признание и благодарност.

Днес с радост отбелязваме, че Емил Василев и Радослав Стоянов получиха своето заслужено признание. Честитим им отличията и им поднасяме нашите благопожелания за дълъг, прекрасен, преуспяващ и все така отдаден на истински значимите ценности живот. А саможертвата е от значимите ценности, най-значимата.