СамокоВест

Представяме Ви „Южната порта” на Самоков

Споделете ни в

koliba baraka portaНа влизане и излизане от гр.Самоков по шосето за курорта Боровец, от доста време ни посреща и изпраща това подобие на “спирка” и кучешка колиба. След като има и пейки, явно е предвидено за пристан при лошо време, но това не му пречи да изпълнява и кучешката функция. Не знам кога е открито, но се надявах с настъпването на празника на града да бъде закрито, или направено нещо прилично, ако толкова е необходимо на хората. Но явно увлечени и ентусиазирани от многото неща, които наистина се правят в града, не обръщаме внимание на тази дреболия. Но това е първото впечатление на гостите на града, и е срамота да ги посрещаме по този начин. Та покрай приказките за 7-те порти на града, спонтанно възникна в мен въпроса – това ли е южната” порта” на най-оживения и посещаван от много чужденци вход на града ни?

                                                                  Благовест Коларов

6 thoughts on “Представяме Ви „Южната порта” на Самоков

  1. Това е частна бесетка. Почти всеки ден там има продавач на мед поне през зимата и пролетта. Сега през август сигурно е зает повече с пчелите.

    1. Е щом е частна беседка тогава управата може да си го мести по крачолите спокойно!!!

  2. Като е частна беседка, да кандидатства за европейски средства и да я санира…!

  3. Ще му предадем при първа възможност. Между другото западняците точно на такива бесетки се кефят защото си нямат. Даже се снимат до тях.

  4. Браво на общинарите! Снощи минах оттам, беше останала само пейката.

Comments are closed.