СамокоВест

По Салтиков-Шчедрин: „Заговори за патриотизъм. Явно да открадне нещо иска”

Споделете ни в

meglena kunevaСтрахотно попадение в една вестникарска статия днес. Специалистката по всичкология – г-жа Кунева-Пръмова, откри топлата вода: „Най-големият проблем на българина е липсата на справедливост”.

В контекста на тази заявка, г-жа Кунева-Пръмова като заместник министър-председател и министър /на какво и да е/ предложи нова тарифа на държавни такси за обжалване на обществените поръчки пред КЗК /от 1000 до 5 000 лв. , плюс още от 500 до 2500 лв., ако пък реши да обжалва негативното решение на КЗК пред съда/, с което се ликвидира в зародиш всяка мисъл на дребния и среден /по българските мащаби/ дребнобуржоазен частник да се противи на държавната власт.

Нищо, че най-сетне, след 5 години терзания „а ла Хамлет”, Върховният административен съд се реши да прие тезата на ГИ „Справедливост”, че ”Таксата е цената на услугата. Тази цена пряко влияе на достъпа до правосъдие и тя е измерима като размер”. Дали ще реши така, ако отново се обжалва 4% – овата такса за водене на граждански дела или пък „такса-смет на Столична община оглавявана от ГЕРБ”. Дано, ама надали….

И като финал – изявление на българския Батман: „ България изрази готовност да приема 1200 бежанци, досега са дошли само двама, като единият си тръгнал!?”

Та, другарю Борисов, най-доброто, което можете да направите за българите е, вместо магистрали и спортни площадки, да поискате еврофинансиране на разширение на Терминал-2 – достатъчно е само за сектора – „Заминаващи”…

Адв. Диньо Бозаджиев