СамокоВест

Последно – Илиан Тодоров зае поста на Областен управител на Софийска област. Самоковец стана зам.управител

Споделете ни в

Илиан Тодоров зае поста си в Областната администрация на Софийска област, информират от пресцентъра на Областта. Тази сутрин той проведе работна среща с досегашния Областен управител инж. София Торолова, която очерта основните акценти в работата на ведомството от началото на годината до момента, след което Тодоров прие поста от инж. Торолова, се казва още в прессъобщението.

Илиан Тодоров беше назначен за Областен управител на Софийска област с решение на Министерския съвет. За негови заместници Министър-председателят назначи Галя Георгиева и Николай Николов.

Илиан Тодоров е роден през 1980 година в град София. Завърша икономика в УНСС и е магистър по Национална сигурност и отбрана от Военната академия „Георги Раковски“. Специализира в единадесет чуждестранни учебни заведения в САЩ и Германия. Владее английски, испански и руски език. От 2011 година е регионален координатор за Югозападна България на ПП Атака и сътрудник в парламентарната комисия по външна политика и отбрана. Той е народен представител в 42-ро и 43-то Народно събрание. На парламентарните избори през месец март 2017 г. е водач на листата на Обединени патриоти в 10 МИР-Кюстендил.

Галя Георгиева е родена през 1970 година в град Елин Пелин. Икономист по професия. Била е директор „Финанси“ в ТПБП-София област, както и директор Районна пощенска станция. От 2007 г. до 2014 г. е кмет на община Елин Пелин. Народен представител е в 43-то Народно събрание. Областен координатор на ПП ГЕРБ за Софийска област.

Николай Николов е роден през 1962 година в град Самоков. Завършва магистърска степен в НСА „Васил Левски“ с профил Физическо възпитание и Треньор по вдигане на тежести. От 1987 година работи в системата на МВР, като е заемал различни постове. Бил е директор на ОД на МВР-София област. Многократно е награждаван от ръководството на МВР за постигнати високи професионални резултати. От 17 декември 2014 г. до месец февруари 2017 г. е заместник областен управител на Софийска област.