СамокоВест

Полицията в Самоков не се отзова на сигнал за безчинствата на група младежи

Споделете ни в

DSC00227DSC00228На 24 т.м бях принуден да се обадя на дежурният в МВР –гр. Самоков, че младежи все още деца трошат уличните табели пред къщата ни. Опита ми да им направя забележка предната вечер, пак по повод на счупени държачи на табели, доведе до това, че следващата вечер посегнаха и на другият стълб със съвсем здрави тръби ( държачи), на който аз бях направил нови табели, и се готвех някой ден да ги сложа. Когато се обадих на дежурният в МВР, беше към 20.30 –21 часа, приеха обаждането, записаха си всичко което поискаха от мен като адрес и телефон и аз останах с впечатлението, че ще пратят някоя дежурна кола. Застанах пред къщата с един приятел на разговор очаквайки ги всеки момент да пристигнат. Мина се половин час, един час и аз се прибрах в къщи все още очаквайки ги. Гледах телевизия до към 11.30 и си легнах с все по малка надежда, че ще се отзоват. В това време групата на улицата набъбваше постоянно ( според някои повече от 20 – 25 човека). Излишно е да казвам, че се вдигаше голям шум, постоянни крясъци и викове, които продължиха до към 24 ч. На следващият ден, същият сценарии. Коментара на моя приятел беше, че при мен е като при него в долната част на града”(като в циганската махала”) Радващото в случая беше, че всички бяха българчета, и нямаш чувството, че сме на изчезване) Това добре, но всичко трябва да е с мярка. Ако органите на реда се бяха отзовали навреме, нямаше да има тази демонстрация на сила от по големите бабаити. Не ми се случва за първи път да търся съдействие от МВР и да съм се сблъсквал с бездушие и безхаберие. Може би са имали по важни задачи в момента. Сега им пращам снимки на двата стълба, които са като паметник на тяхното равнодушие към подобни прояви.

Благовест Коларов

3 thoughts on “Полицията в Самоков не се отзова на сигнал за безчинствата на група младежи

  1. Известно ли е на гражданството, че кмета е отпуснал по 100 л. бензин на месец за всяка кола на МВР (3 или 4),не знам точно. Това са наши пари и се дават за да бъдат по отзивчиви към молбите на гражданите.

  2. За съжаление нищо ново под слънцето…….

  3. Това го правят за себе си. Искаме да имаме хубава държава, а никой не не си задава въпроса какво се очаква от нас гражданите. Иска се елементарно възпитание преди всичко…

Comments are closed.