СамокоВест

Пламен Горанов възкръсна от пепелта, за да освети пътя ни към Свободата

Споделете ни в

36-годишният Пламен Горанов, който се самозапали пред община Варна на 20 февруари сутринта в знак на протест, издъхна в деня, когато честваме освобождението си от турско робство. Със смъртта си точно на Националния празник на България Пламен се превърна в еманация на саможертвата в името на Свободата ни. Алпинистът Пламен Горанов възкръсна от пепелта, разпери огнени криле и отлетя в светозарните звездни простори. Той си отиде, останаха изгарящите въпроси, които изправи пред цялата подкупна политическа класа. В името на безсмъртието на Пламен ние отново ви питаме:

Ще ви стигнат ли хилядите левове, които ограбихте от своя народ, за да си купите тапи за уши и да не чувате цвъртенето на пържещия се в огъня млад български мъченик на Свободата?

Ще ви стигнат ли милионите, за да си купите парфюми и да прикриете миризмата на горяща жива човешка плът?

Ще ви стигнат ли милиардите да си купите приспивателни, за да заспите и да намерите покой, и забрава поне за едно мигновение?

Превърналият себе си в светилник – Пламен Горанов от град Варна, Република България, попита управляващите: Сега съзнавате ли колко сте евтини и на каква безценица сте се продали?

Тези въпроси, изписани с Плам(ък), ще горят всяка власт, която предаде своя народ и се готви пак да го стори. Те няма да бъдат забравени от този миг, когато честваме освобождението на България от турско робство и когато ни напусна  Пламен Горанов – до свършека на дните. Защото вече и българският

Ян Палах го няма и така ни се пада –
сега всеки си има своя вътрешна клада,
на която страхлив, разтреперан и ням,
се самоизгаря от мъка и срам! –  както пише в стихотворението си Самоизгаряне поетът Валери Петров.

One thought on “Пламен Горанов възкръсна от пепелта, за да освети пътя ни към Свободата

  1. Още от самото начало не звучеше логично здрав ,прав ,нормален мъж да се самозапали. Вече се появиха сведения че не се е замозапалил а са го поляли с бензин и са го запалили . Мутренската групировка е способна да самоубие всеки и дажи полицията не смее да си мръдне пръста.През последното денонощие във Варна има трима „самообесили си“. Нещата вече се задълбочават. Има данни че във Варна се използва психотронно оръжие срещу протестиращите.Само с мирен протест срещу мафията в лицето на държавата положението едва ли ще се промени в някой момент ще трябва да се употреби сила.

Comments are closed.