СамокоВест

Пиян шофьор уби велосипедист

Споделете ни в

velosipedist„Пътен инцидент:
На 6 май около 18 часа в РУ- Самоков се получил сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Самоков- курортен комплекс Мальовица в района на 15-ти км. При огледа на местопроизшествието от дежурна оперативна група на ОДМВР- София е установено, че поради движение с несъобразена скорост на прав участък от пътя водачът на лек автомобил „Мерцедес“ е изгубил контрол над управлението, автомобилът е навлязъл в насрещната лента за движение и е ударил движещия се в нея велосипедист, след което се е завъртял и преобърнал в крайпътно дере вдясно от пътното платно. 43- годишният велосипедист е починал на място. Водачът- на 32 години от с. Маджаре, е изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът е отчел 1.60 промила в издишания въздух. Мъжът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая в ОДМВР- София е образувано досъдебно производство.”
Това е официалното съобщение на сайта на ОДМВР – София
По информация на Нова ТВ шофьорът е направил опит да скрие тялото на велосипедиста, но в крайна сметка полицията го задържа.
Според телевизията водачът е Любомир Ковачки. Той има пет регистрации в полицията – за кражба, кражба с в взлом, незаконна сеч, шофиране без книжка, като тя му е била отнета за година.
Любомир Ковачки е бил със съпругата си в колата, разказа сестрата на убития мъж. Тя допълни, че знае, че той има далечна роднинска връзка с бизнесмена Христо Ковачки.
Медията опитала да се свърже с прокуратурата, за да разбере защо в момента шофьорът е на свобода, но не е успяла да осъществи връзка.
Прави впечатление, че този път в бюлетина на полицията не са посочени дори инициалите на водача на автомобила. Не е огласено и обстоятелството, че извършителят има пет регистрации в полицията – за кражба, кражба с  взлом, незаконна сеч, шофиране без книжка, като тя му е била отнета за година.
Възниква въпроса – тези данни не са били известни на полицията или……..?