СамокоВест

Пиже остава под домашен арест

Споделете ни в

Трайчо Василев – Пиже, остава под домашен арест. Софийски градски съд не уважи искането на подсъдимия и на защитата му за по-лека мярка за неотклонение. Аргументите на защита бяха, че мярката домашен арест не му позволява да се придвижва свободно, да работи и да изхранва семейството си. Те обясниха, че Василев има постоянен адрес, бил е съден по друго обвинение, но оттогава е минал голям период от време. Софийска градска прокуратура поиска той да остане под домашен арест, тъй като няма нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката му в по-лека.

Припомняме, че Пиже беше задържан преди 5 месеца заради побоя над екип на Нова тв. Репортерът Надя Ганчева беше блъскана и обиждана, а операторът и шофьорът на екипа – бити. В нападението над екипа в циганската махала на Самоков участваше и доведеният син на Василев. Обвинението срещу двамата е хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм.

Трайчо Василев, кандидат за общински съветник от листата на ДПС, стана скандално известен още при разследванията за незаконното Енерго в града.