СамокоВест

Петър Георгиев на Спас Кордев – Ти си льош, льош, льош!

Споделете ни в

Spas KodrevНа първото редовно заседание на Общинския съвет председателят на „Самоковци за Самоков” Петър Георгиев прочете декларация, че сдружението се дистанцира от избрания с листата им общински съветник Спас Кордев. В позицията им се подчертава, че от медиите са разбрали за криминалното минало на Кордев.

В един виц от времето на соца се разказва, че след като един български студент забременил и изоставил студентка от Виетнам, колегите й виетнамци отишли в стаята му в общежитието и го заклеймили хорово с думите: „Ти си льош, льош, льош.” От декларацията на Самоковците за Самоков има точно толкова файда, колкото и в анекдота – „Като ми пееш, Пенке ле, кой ли ми те слуша”. Спас Кордев си остава един от 29-мата, които ще управляват съдбините на Общината за следващите 4 години, със или без подкрепата на колегите си от Сдружението.

Припомняме, че още на предишните местни избори вестник „Любословие” даде гласност за криминалното поведение на Спас Кордев. Тогава момчето лала с тривърхата шапка се беше наместило на втора позиция в листата на МК „Движение Нашата община”, предвождана от Ангел Немов. През 2011 година Кордев не седна на съветническата банка, защото „Нашата община” не получи подкрепата на избирателите. На тези избори обаче, след като „Самоковци за Самоков” радушно го приеха в своите редици, амбициите му да общинарства вече са факт.

Защо Петър Георгиев и сие тогава не разбраха от медиите кой е Спас Кордев? Защо едва след като сайтът ни СамокоВест излезе на 9.11.2015 г. с публикацията ”Самоковският съд осъди на три години и шест месеца затвор новия общински съветник от „Самоковци за Самоков” Спас Кордев” и помести факсимиле от присъдата, от сдружението се хванаха за главата? А най-големият проблем е, че с получените кой знае как преференции Кордев измести един от и без това малкото читави кандидати за общински съветници. Интересна информация за персоната Спас Кордев по-любознателните самоковци за Самоков могат да получат на http://vk.com/id112296287 и не след време отново да твърдят: „Не знаем, не чухме, не видяхме”

Хак ни е! Щом съзнателно или не си затваряме очите пред истината за кандидат-местните управници.

А какво ще се случи от тук насетне? Може би очаквате Спас Кордев да се разплаче, да си посипе главата с пепел, да се извини или да напусне общинския съвет, където очевидно не му е мястото. Може би очаквате общинските съветници до един да скочат и да кажат – ти си льош, льош, льош. Няма такава реакция. Не очаквайте и общинската избирателна комисия да се задейства и да анулира избора. Чак пък такъв труд! И какво като един достоен човек бе изместен по най-недостойния начин от мястото, на което действително би бил полезен за града. Важното е да сме дистанцирани и да се преместим на съседния стол – тази дистанция е напълно достатъчна. Дистанция от достойнството, от успеха, от почтеността.

One thought on “Петър Георгиев на Спас Кордев – Ти си льош, льош, льош!

  1. А защо вие не дадохте гласност като бяха дадени листите с кандидатите за изборите тази година, а не да чакате след това да пишете материали за това как в едно честно сдружение има криминално проявени хора?
    А ако не беше станал съветник, щяхте да чакате удобен момент за изобличаваща статия за сдружението ли?
    Този вестник „Любословие“ вероятно издаден в тираж 1000 бр. специално за изборите през 2011 е стигнал до много малко хора, така че от тогава до сега няма как някой да си спомня за въпросното лице с криминално минало.

Comments are closed.