СамокоВест

Патриотичният фронт не оттегля подкрепата си за кабинета Борисов

Споделете ни в

borisov ostavkaПатриотичният фронт продължава да подкрепя правителството. Това обяви на пресконференция в Народното събрание председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
Валери Симеонов каза, че ще продължи да следи за напредъка по ключовите за националистическата коалиция теми, но не постави нов ултиматум. Едното от двете направления, по които Патриотичния фронт не отчита достатъчен напредък, е борбата с битовата престъпност. От формацията не са доволни и от напредъкa по реформите в енергетиката. Според Симеонов едномесечното отлагане на поскъпването не е достатъчно и цената на тока не трябва да не се променя в идните три месеца, докато не бъдат направени промени, с които да се спре източването на сектора.
За сметка на това Валери Симеонов отчете като задоволителни действията по разрушаването на ромската махала в Гърмен, прогреса на строежа на оградата с Турция, решението за удължането на срока на мораториума за износ на дървесина, улесняването на процедурата за получаване на българско гражданство, както и искането да се въведе активна регистрация.
„През следващите три месеца Патриотичният фронт ще изпълнява строг контрол по нерешените проблеми за битовата престъпност и повишаване на цената на електроенергията”, каза още Симеонов.