СамокоВест

Парад на планетите

Споделете ни в

21 декември 2012 г. е важно събитие за астрономи и изследователи. На този ден ще се състои дългоочаквания „парад на планетите“.
„Парадът на планетите“ ще се осъществи, когато Сатурн, Юпитер, Венера, Меркурий, Марс и Земята ще се наредят на една права линия. В цялата история на човечеството многократно са били наблюдавани различни „паради на планетите“, но тази се очаква да бъде коренно различен от предишните. На този ден, не само планетите, но и планети от други звездни системи ще бъдат на една линия, образувайки ос от центъра на галактиката. Тази линия ще бъде извън нашата слънчева система.
Трябва да отбележим, че ако „парада на планетите“ е, ограничен само в нашата собствена слънчева система това, не трябва да води до сериозни последствия. Тъй като съвременното човечество не се е сблъсквало с галактически паради, много трудно е да се прогнозират възможните последици от подобно явление.
Може би маите са предвидили този голям парад на планетите на 21 декември 2012, и са го определят като края на „Петото Слънце“, свързвайки го с „края на света“.
Тези бедствия на земята са започнали през 2008 г. и ще приключи през 2012-та година. Някои учени предполагат изместване на цели звездни системи и на планетите от предишните им орбити. В резултат може да бъде разбито геотектоничното равновесие на Земята, която бързо ще реагира на значителните промени в гравитацията, което може да доведе до катастрофални последици в световен мащаб.

One thought on “Парад на планетите

  1. А някой бил ли е на подреден на опашка за подписи като безработен ? Може пък това да стресне комунистите /то друго не остана/.

Comments are closed.