СамокоВест

Официално: РБ номинира президентската двойка Трайчо Трайков-ген. Съби Събев

Споделете ни в

Изпълнителният съвет на Реформаторския блок окончателно избра кандидат-президентската двойка Трайчо Трайков – ген. Съби Събев. Това бе обявено на брифинг, на който присъстваха лидерите и представители на петте формации на десния съюз.

Трайчо Трайков беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на ГЕРБ. Като министър неговата работа бе концентрирана главно върху ресора „енергетика“. Трайков настояваше за диверсификация на източници на газ за страната и едновременно с това преговаряше с Русия за намаляване цените на синьото гориво. Той допускаше реализирането на проекта АЕЦ „Белене“, но само с частен капитал и без държавни гаранции. Трайчо Трайков е част от Гражданския съвет на Реформаторския блок от самото му създаване през 2013 година. В момента е общински съветник в София, избран от листата на РБ.

Кандидатът за вицепрезидент о.р. генерал майор Съби Събев е председател на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ и бивш представител на България в главната квартира на НАТО.

В своето първо изявление, като официално номиниран за президент на България, Трайчо Трайков каза:“Аз съм кандидатът на хората, които искат България да принадлежи на свободния свят и единствените сили да са българофили“. „Обещавам да дам шанс на всички, които се чувстват демократи, патриоти и евроатлантици да имат своя кандидат за президент.“, заяви още Трайков.